pondělí 2. června 2014

Postřehy náročného diváka.

Nedávno byl jsem v biografu na jistý film evropské produkce a anžto jednalo se o skutečnou zpotvořeninu, nebudu zde název titulu raději ani uvádět. 

Prý: "Intelektuální drama o lásce, životě a smrti."

Snímek vypráví psychologicky-umělecký příběh z blíže neurčeného časoprostoru, ve kterém se za dramatických okolností setkávají dva muži a jedna žena (sic! - pozn.Ignácia)
Toto setkání, plné strachu a napětí, změní jejich životy zásadním způsobem. 


Film pojednává o činech tří lidí v období války. Marek žije na samotě v lese se svým otcem, který se kdysi zranil a napadá na jednu nohu. Živí se chytáním zvěře do pastí, kožešiny pak vyměňuje ve městě za jídlo a jiné k životu potřebné věci. Je válka, takže otec nepouští Marka nikam jinam než k pastem, protože chce zabránit jeho odvodu a své nevyhnutelné samotě a smrti.


Všechno se zkomplikuje, když Marek v jedné z pastí objeví,místo zvířete, zraněnou špiónku nepřítele Martu a rozhodne se ji zachránit. Otec je proti tomu, protože Marta představuje nebezpečí nejen svou uniformou a tajnými informacemi, ale hlavně tím, že je žena. (Ó hrůzo! Kam čert nemůže,nastrčí ženu - pozn.Ign.)

Sexuální pnutí je pro sedmnáctiletého, od světa izolovaného Marka něco nového. Marta to cítí, a protože nemůže dočasně chodit, jeho náklonnosti využívá. (Aj vaj! Z plátna se na mě valily metry a metry dekadentních obscénností a na scéně míhaly se obnažené postavy obou aktérů - pozn. Ign.).
Scéna Markova útěku před vojáky, scéna znásilnění Marty četou ozbrojenců (Pche,znásilnění?! Oddávala se jim, dle mého mínění, dobrovolně jak háravá fena - pozn.Ign.), či samotný závěr, mimochodem zdaleka nejnapjatější scéna,kdy Marta tragicky hyne při pokusu o překročení bojové linie zpět ke svým, to vše mě utvrzuje v tom,že dnešní dekadentní Evropa již není schopna vytvořit kvalitní filmová díla,na něž jsme druhdy byli zvyknutí. 

Pravím vám, bohabojní, vyhýbejte se biografům, kinoteátrům či jiným cinema spektaklům.

Vězte,že zde jsem já,váš Meč pravdy a pohrdajíce riziky, za vás budu navštěvovati rozličné filmové představení a naleznu-li film,jenž shledám vhodným pro citlivé a vnímavé p.t.publikum,dám vám na těchto webových stránkách vědět.






SIDONIUS - váš přítel, rádce a zpovědník

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře vulgárního, obscénního, nebo nezákonného obsahu budou bez náhrady vymazány. Děkuji za pochopení.