pondělí 16. června 2014

Antisexuální daň a pár úvah.

Podle nové vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj, která má být právě schválena vládou, mají lidé v bytech s ústředním topením povinnost vytápět celou plochu bytu na nejméně 25° C, a pokud nevytápějí, musejí částku odpovídající vytápění na tuto teplotu tak jako tak stejně zaplatit.
Samozřejmě vím, že jde o vyhlášku prosazovanou energetickými korporacemi, způsobem, kterému se eufemicky říká lobování, ale nikterak mi to nebrání povolit uzdu fantazii a domýšlet, co to znamená ve svém důsledku.

Vždycky jsem byl názoru, že pokud si někdo chce ve svém bytě udržovat takovou teplotu, při které se bělochovi nepostaví, měl by si tento druh antikoncepce hradit sám. Teď mu to máme v ještě větší míře platit ve formě této daně.

Nevím, jak to funguje u těch mužů, co jsou se sexem hned hotovi, ale u ostatních to funguje tak, že pokud jejich organismus cítí, že by při velkém výkonu za vysoké teploty zkolaboval, prostě do toho nejde.

V mládí jsem byl ještě horkokrevnější, a tak jsem měl tehdy nepřekonatelnou hranici 23° C. A to jsem na něm při nižší teplotě udržel pětapůlkilový řetěz. Teď na „stará kolena“ mi tolerance vůči vyšší teplotě sice trochu stoupla, ale jen nepatrně. Takže při těch pětadvaceti stupních možná horko těžko po studené sprše.
Skutečnost, že to tak u mužů funguje, je možná důvodem, proč je v létě podstatně méně sexu než v jinou roční dobu. (Jak často říkám, je mi šedesát, a v létě jsem ještě (téměř) nešukal.) Ženy v létě patrně ani nečekají, že by to jít mohlo, a proto takovou možnost zcela vypouštějí.
Pro úplnost a pro ty méně znalé (a pro ty, co mají doma klimatizaci) bych ještě dodal, že důvod, proč se sex provádí nejčastěji večer, není ten, že by se dříve lidé za světla styděli, ale ten, že často čekali na nižší večerní teplotu. Muži naopak potřebují vizuální podněty, a tak, když žena zhasne, je to pro ně skoro stejné, jako když odejde.

V článku o této nové vyhlášce v Mein Führer heute z jakéhosi podivného důvodu ty, kteří by snad chtěli sex, velmi pohrdavě označují jako „šetřílky“. Podříznout krk nad kanálem takovejm pisálkům zasranejm!

Rozplývají se nad tím, jak je to „spravedlivé“. Ano, je to „spravedlivé“ z hlediska impotentů, protože pak by si nezašukal nikdo. Ona známá „spravedlnost“ podle principu „ať sousedovi chcípne koza“ (v tomto případě spíš ocas). ...A ani je přitom vůbec nenapadne, ani jim nedojde, že by si mohl někdo vyvětrat a zašukat si stejně, nebo si vzít celtu a zašukat si venku ve sněhu. Ubožáci!

Pisálci, ministerstvo a zástupci parazitujících firem se rozplývají nad tím, jak teď budou muset sousedí ještě víc dotovat ty, co si přetápějí byty, jak se tím zvýší spotřeba tepla, a jaká bude „rovnost v placení“. To je ta jejich kapitalistická „svoboda“ a „individualita“!

Snad není ani třeba upozorňovat, že toto uvalení v mnoha případech likvidační daně na byty hraničí s, nebo i je dalším vyvlastněním osobního majetku.
Snad jen na to, že se naznačuje, k čemu slouží energetické audity - cílem energetických korporací samozřejmě je, aby jim časem platili za vytápění na minimálně 25° C (a i tuto hodnotu budou mít samozřejmě snahu zvýšit) úplně všichni, i ti, co bydlí v bytech bez ústředního topení, i ti, co bydlí v samostatně stojících domcích.

Proč je touto novou vyhláškou lidem nařizováno, že mají své byty přetápět na teplotu, na kterou není nikdo, pokus není, jak říká kamarád, píčus panelákovej, který od narození leží u radiátoru, zvyklý, je tedy víc než jasné.

Důvod je ten, že po zateplení domů klesly energetickým korporacím zisky. A řešení podobné, jako v případě vody, kterou korporace, kdykoli se sníží spotřeba, zdraží, aby si své zisky udržely. Nejedná se o nic jiného než o ultraropácký antiekologický fašismus, o diktát těchto firem.



Tak pravil čtyřctihodný Mistr Lahola.




SIDONIUS - váš přítel, rádce a zpovědník.  

neděle 15. června 2014

Ptejte se sami sebe!


1.) Odoláváte všem hříšným myšlenkám, snům či jiným pokušením - bojujete intenzivně vroucnou modlitbou ku svaté Horsvitě, anebo naopak modlitbu zanedbáváte?

2.) Vyhýbal(a) jsem se důsledně všem hříšným příležitostem k hříšnému pokušení, 
a tím jsem lehkomyslně nevystavil vlastní duši riziku spáchání nějakého hříchu?

3.) Dopustil(a) jsem se svým lehkomyslným jednáním nevyhýbání se důsledně všem 
hříšným příležitostem k hříšnému pokušení v oblasti šestého či devátého Božího přikázání 
ohrožení své stavovské cti kněze, řeholníka (řeholnice) či poustevníka (poustevnice)?

4.) Chodil(a) jsem oblečen(a) v neuctivém, nedůstojném, urážlivém či vyzývavém oblečení 
(například v krátkých kalhotách, v minisukni, s krátkými rukávy, s výstřihem na prsech a podobně)? 

5.) Souložil(a) jsem v manželství skutečně pouze s úmyslem zplodit dítě, anebo jsem činil(a) něco takového, 
co je proti účelu manželství?

6.) Dopustil(a) jsem se smilstva, případně sváděl(a) jsem ke smilstvu, či naváděl(a) na smilstvo jiného člověka?

7.) Dopustil(a) jsem se cizoložství, případně sváděl(a) jsem ke cizoložství, či naváděl(a) na cizoložství jiného člověka?

8.) Četl(a) jsem dobrovolně a úmyslně něco nestydatého, anebo dal(a) jsem něco takového číst jinému člověku?

9.) Činil(a) jsem něco nestydatého ať již sám či sama anebo s jiným člověkem či jinými lidmi?

10.) Připustil(a) jsem anebo souhlasil(a) jsem s tím, aby se jiný člověk jakkoliv fyzicky dotkl mého těla?

11.) Připustil(a) jsem anebo souhlasil(a) jsem s tím, aby se jiní ke mně nestydatě chovali?

12.) Činil(a) jsem ve společnosti nemravné žerty anebo hrál(a) nemravné hry?

13.) Zneužíval(a) jsem své pohlaví nepřirozeným či protipřirozeným způsobem (tj. projevy homosexualismu)?

14.) Miloval(a) jsem bezbožný a nemravný život či vyhledával(a) jsem mravně zkaženou společnost?

15.) Ohrozil(a) nebo dokonce rozvrátil(a) jsem svojí hříšnou známostí rodinné štěstí jiného člověka?

16.) Myslel(a) jsem dobrovolně a úmyslně na něco nestydatého?

17.) Žádal(a) jsem si dobrovolně a úmyslně něco nestydatého vidět, slyšet, číst nebo dokonce činit?

18.) Mluvil(a) jsem něco nestydatého?

19.) Zpíval(a) jsem nějaké nestydaté písně?

20.) Neposlouchal(a) jsem se zalíbením něco nestydatého?

21.) Díval(a) jsem se dobrovolně a úmyslně na něco nestydatého?

22.) Mám hříšnou známost?

23.) Žiji se svou partnerkou (partnerem) v řádném manželství?





SIDONIUS - váš přítel, rádce a zpovědník.